fddEMU güncellendi

Merhaba,

Bu kısa yazımda fddEMU'nun güncellenen yeni özelliklerinden bahsetmek istiyorum:

  • atmega32u4 desteği: Arduino pro micro / Arduino Leonardo
  • Sanal disk: sd kart olmasa bile test edebilme
  • 1.44MB'den büyük disk desteği (deneysel)
  • FAT32 dosya sistemi desteği

İlk kez ziyaretçilerimiz için fddEMU nedir: disket sürücü arayüzü bulunan bilgisayarınızda (özellikle retro bilgisayarlarda) artık kolaylıkla bulunamayan disket sürücüye ihtiyaç duyduğunuzda elinizde bulunan bir arduino uno/nano/pro-mini yada arduino leonardo/pro-micro'yu kullanarak bir disket sürücüsü emülatörü yapmanızı sağlayan bir yazılımdır.

fddEMU'yu bilgisayarınızda denemek için Arduinonuz ve jumper kablolardan başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok, fddEMU ile programladığınız arduinonuzu bilgisayarınıza uygun şekilde bağladığınızda (bkz: fddEMU github sayfası) bilgisayarınız FDDEMU etiketli boş bir disket görecektir. Kendi disket imajlarınızı bilgisayarınıza göstermek için bir mikro SD kart adaptörü ve tabiki FAT16/FAT32 formatlı bir mikro SD karta ihtiyacınız olacak.

fddEMU SD kartta boot.img olarak adlandırdığınız disket imajını açılışta A: sürücüsüne -linux için fd0- yükler. Yüklü disket imajını değiştirmek için seri-terminal yada isterseniz 0.96" oled ekran ve butonları da kullanabilirsiniz.


fddEMU kullanımıyla ilgili tecrübelerinizi ve isteklerinizi aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz

Yorumlar

Popüler Yayınlar